DAGENS VILL HA


"HAPPY" Make up store 170kr

/Mia

COVER ALL MIX CONSEALER

Produkt: Consealer från make up store
Pris: Ca. 265 kr
Funktion: Högpigmenterad consealer som inte bara täcker utan också neutraliserar genom att använda rätt färg på rätt ställe. Gul/grön är motsatsfärgen till röd och neutraliserar alltså röda partier så som blemmor. Röd/orange är motsatsfärgen till båa nyanser och neutraliserar mörka partier så som under ögonen. Den beiga färgen kan användas för att ljusa upp de andra färgerna eller som primer på ögonlocken.
Användning: Använd dig av en pensel i syntethår (tex MUS synthetic e/s brush medium nr 205). Partier som ofta kan behöva consealer är under ögonen, vid mungiporna, hakan samt varstans där du har blemmor. Pensla ut det ordentligt så att det inte blir några tydliga skarvar.
Betyg: 5/5
Resultat: Jag tycker verkligen att denna produkt lever upp till vad den lovar! Den är dryg och håller hela dagen. Jag har slutat använde foundation eftersom jag tycker att denna täcker såpas bra. Jag vet dock inte om det funkar för alla att göra så eftersom man har olika hudton, själv är jag väldigt gul i hyn så det smälter in bra och ser helt naturligt ut. Har man tex mer rosaaktig hy ska man inte oroa sig för det utan det smälter in i hyn om man gör det ordentligt och möjligen tar foundation över. Den blir också svårare att arbeta med om den är kall och hård. Vill man så kan man gräva upp en del och värma den på tex en plastbit genom att pensla lite. Jag tycker dock att den värms tillräckligt medan man arbetar in det i hyn.

Ursäkta de gräsliga bilderna men de visar tydligt hur skillnaden blir, fokusera på hyn och under ögonen:

Före


Efter


Consealern finns också för mörkare hy och som pennor med en penna för varje färg.

/Mia

Dagens vill ha 26/9 -10/Lina

Läppglans: Maybelline Superstay Powergloss


Produkt: Läppglans
Pris: 115 kr
Funktion: Ett läppglans som ska hålla hela dagen.
Användning: Steg 1: Du målar på färgen på dina läppar och låter de torka. På maybellines hemsida står de att man ska vänta i 2 minuter men jag väntar bara en halv minut och de funkar lika bra. Steg 2: Du målar över med de genomskinliga glosset.
Betyg: 4/5
Förklaring: Jag älskar de här läppglanset. Jag sätter på de på morgonen innan jag går till skolan och när jag kommer hem ser de fortfarande ut som jag nyss tog på mig de. Den enda nackdelen är att man måste ta på de genomskinliga glosset som ett vanligt läppglans och då försvinner ju hela iden med att den ska hålla hela dagen. Då kan man ju lika gärna använda ett vanligt. Men själva färgen håller hela dagen och färgerna på läppglanset är jättefina. Ett annat plus är själva penseln/borsten för de genomskinliga glosset, den är underbar att applicera med.

/Lina

Torrshampo: Toni&Guy


Produkt: Torrshampo
Pris: Ca. 120 kr
Funktion: Torrshampon tar bort fettet du får i håret om du inte duschat håret på några dagar. Det är som ett pulver som "suger upp" själva oljan i håret som gör att håret ser fett ut.
Användning: Du sprayar torrshampot i hårrötterna, borstar/masserar in det och väntar i ca. 3 minuter. Har du blont hår gör den också så att rötterna blir lite ljusare, har du mörkare hår är det väldigt noga att du masserar in shampot ordentligt annars kan man se vitt pulver i hårbotten.
Betyg: 2/5
Förklaring: Jag gillar inte att duscha håret varje dag för de sliter så mycket, dock får jag ganska fett hår väldigt fort och därför köpte jag ett torrshampo. Jag måste säga att jag blev lite besviken, man måste spraya väldigt mycket för att de ska funka. Den luktar ganska gott men eftersom man måste spraya så mycket blir lukten ganska stark. Jag köpte mitt torrshampo för ungefär 2 månader sen och flaskan är redan slut.

Tips: Istället för torrshampo kan du ta mjöl eller babypuder att massera in i hårbotten, det funkar oftast lika bra.

/Lina

Välkommen.Lina till vänster och Mia till höger.

RSS 2.0